Dag 6
Door: Jacq.
Blijf op de hoogte en volg Jacqueline
27 Februari 2019 | Oostenrijk, Lachtal
Koffie, thee, crackers, beschuit, roggebroodje...gewoon rustig op ieders eigen moment en tempo. De jongste twee lagen nog lekker in bed, en hebben heerlijk uitgeslapen.
Rob en ik zijn, samen met Annemiek, mooi op tijd richting de pistes gegaan. Voor Rob en mij was vandaag de laatste dag skiën, aangezien we morgen naar Wenen gaan.
Ik had mezelf als doel gesteld om piste 3 te gaan doen, zodat ik met een goed gevoel deze wintersport kon afsluiten.
Na enkele keren de oefenpiste te hebben gedaan en twee keer de hogere oefenpiste was ik er wel klaar mee.
Dus hup, op naar de sleeplift om daar weer piste 3 te gaan doen.
Het was toch wel even weer spannend, en ik had een hele hoge hartslag, maar...het ging goed!
Toen we beneden kwamen, hebben we eerst even een welverdiende cappucino gedronken. Ondertussen kwam Annemiek ook gezellig bij ons op het terras en het duurde niet lang, toen Francoise en René ook aan kwamen. Francoise had weer les, en wij zijn daarna weer naar boven gegaan. Zo heerlijk, het ging goed, ik ging steeds beter en het vertrouwen was weer terug!!
Bij Rob ging het even minder, die had erg last van kramp en hield het na die afdaling voor gezien.
ik had de smaak te pakken en besloot dat ik prima alleen naar boven kon, dus zo gezegd zo gedaan.
Met mijn hart in mijn keel maar de stem in mijn hoofd die zei: 'je kan het, knieen naar elkaar bij remmen en linkerarm uit bij links en rechterarm uit bij rechts, ging ik de strijd aan om bij de tweede bocht volledig uit de bocht te schieten en hoppa...daar lag ik!
Maar goed, dit keer geen paniek, maar meer narrigheid omdat ik effe terug moest schuifelen naar boven voor mijn stok.
Gelukkig kwam er een aardige man mij even omhoog helpen, voet weer in de ski en weer verder!
Dat ging goed...zo ben ik nog drie keer omhoog gegaan, en toen vond ik het welletjes. De sneeuw werd meer en meer ijzig boven, en dat vond ik even niet zo prettig meer skiën.
Naar beneden op het terras verder genoten, en toen weer terug naar ons appartement.
Vanmiddag hebben we lekker op het balkon in de zon gezeten, wat een heerlijkheid! Het was gewoon warm.
Einde van de middag naar een stube gelopen, daar op het terras in de zon verder genoten. Toen de zon achter de berg verdween, zijn we naar binnen gegaan. Hier besloten we ook te gaan eten, er was een echte houtoven, dus de mannen kregen zin in pizza. Zalig gegeten, toen door de frisse berglucht teruggewandeld en nu uitbuiken en op tijd ons bed in.
Morgen is het voor René, Francoise, Rob en mij vroeg dag, een dag Wenen staat op het programma. Eén van mijn bucketlist wensen.
Nu al zin in, met natuurlijk het hoogtepunt voor mij: Kasteel Schönbrunn van Sissi, hoe leuk is dit!!
Morgen weer een nieuw verslag, na ons bezoek aan Wenen!