dag 10, 8 september 2019
Door: Rob.
Blijf op de hoogte en volg Jacqueline
08 September 2019 | Frankrijk, Belvès
De afstand tussen de camping en het startpunt viel mij nog wel een beetje tegen, maar we waren op tijd op de afgesproken locatie. Hier bleek dat wij de enige twee waren die zich hadden ingeschreven voor de 28 km. Maakte verder niet uit stipt tien uur werden we naar ons startpunt (Carsac) gebracht met het busje en één kano.
Na een rit van iets meer dan een half uur de kano in het water gelegd ons gereed gemaakt en van wal gestoken.
Het varen over de Dordogne heeft prachtige beelden opgeleverd. Het is jammer dat je het niet allemaal kan vastleggen met de middelen die wij hebben. We hebben ons best gedaan en hier en daar een foto geschoten.
Een echt groot verschil met vijf jaar geleden is dat er nu veel meer water in de Dordogne stond. Dit was met name merkbaar aan het aantal stroomversnellingen die we onderweg tegen zijn gekomen. Eentje verraste ons echt waardoor we dwars op de stroming kwamen met als gevolg dat we koppie onder gingen. Na de boot op de kant te hebben ontdaan van overtollig water zijn we weer vrolijk en een ervaring rijker verder gevaren. Wel waren we blij dat we onze waardevolle spullen in een waterdichte ton hadden en dat we gisteren twee koortjes voor onze brillen hadden gekocht. We hebben dit ongelukje doorstaan zonder enig verlies.
Gezegd moet worden dat 28 km wellicht een beetje overmoedig is gebleken. Hoewel we geen seconde spijt hebben van onze beslissing door de vele mooie uitzichten en daardoor waardevolle nieuwe herinneringen voelen we toch wel aan onze schouder, armen en handen dat dit toch wel een prestatie was.
Terug op de camping lekker bij het restaurant iets gegeten. Een lekker wijntje gedronken en dadelijk op tijd naar bed en heerlijk herstellen.
Welterusten en tot morgen.
09 September 2019 - 13:05
Jamilla:
Jullie zijn wel toppers hoor! Vandaag lekker relaxen, hebben jullie verdiend.