Dag 4, historisch Praag
Blijf op de hoogte en volg Jacqueline
21 Mei 2014 | Tsjechische Republiek, Praag
Nadat ik het hele zootje dag had gezegd mij eens gaan oriënteren over wat ik zou gaan doen. 'Praag te voet" leek mij een leuke uitdaging maar jammer genoeg was ik daarvoor te laat om te reserveren. Toen gekozen voor 'Historisch Praag'. Ik moest hiervoor gewoon naar het centrum toe, alleen een metrohalte later uitstappen dan ik tot nu toe had gedaan : Wow!!!! Ik belandde gelijk in de 'Kalverstraat' van Praag...geweldig, helaas had ik niet veel tijd dus snel een korte broek gehaald (tja..die had ik dan net weer niet meegenomen ;-( ) en aangetrokken en toen in t busje met een gemêleerd gezelschap waarbij mijn ego goed werd gestreeld omdat ik zowaar de jongste was, jeeeeej.
Een korte maar dwaze toertocht door centrum Praag heen, die buschauffeurs hier zijn mal af en toe hoor; spiegels van luxe auto's hebben t zwaar denk ik.
Leuk om te horen hoe oud sommige gebouwen woningen al zijn hier. En wat mij opgevallen is, het is hier overal SCHOON. Je ziet werkelijk niks op straat. Heel bijzonder maar heerlijk hoor.
Na de tour door het centrum heen over de brug naar boven naar het kasteel van Praag. Wat een schitterende wijk rij je dan in. Ik heb mijn ogen uitgekeken over het pracht en praal in dat gedeelte van de stad. Ongelofelijk mooi.
Tja...en dan het kasteel en de omgeving daarom heen. In één woord: overweldigend.
Alles, maar dan ook alles is daar mooi. De kleine doorkijkjes, de kapelletjes, de grote basiliek, het werkgebied van de president, de wachten die daar staan zonder met hun ogen te knipperen, de aflossing van dezelfde wachters, het gemak waarbij de mensen die er werken door de massa toeristen heen lopen, de eenzame demonstrant, kortom...ik heb genoten! En dan is het jammer dat je met een tour bent, want ik had er met gemak de hele dag kunnen lopen en foto's maken en genieten maar ja..de rit terug na ruim 2 uur wachtte op ondergetekende. Relax terug gelopen naar beneden, en toen nog door de Joodse wijk heen gereden en door de PC Hooftstraat van Praag om uit te komen op het Nationaal Plein.
's middags toen Rob weer terug was, zijn we samen terug gegaan naar het Nationaal Plein. Het is een stukje Praag dat ik hem niet wilde onthouden, zo mooi en levendig. En de astronomische klok is natuurlijk een bezienswaardigheid op zich. Omdat we toch nog moesten eten zijn we gezellig op het terras bij de Italiaan tegenover de klok gaan zitten zodat we 1e rang zaten onder genot van een karaf rosé en goed eten. Het weer was heerlijk en de gesprekken goed. Kortom: genoten.
Terug gewandeld door de PC Hooftstraat, ff mijn mannetje een beetje plagen :p , langs de rivier, genietend van vuurwerk en de prachtige uitzichten op de verlichte burcht en gebouwen en 'Eiffeltoren' aan de overkant.
Het was weer een geslaagde dag en nu vandaag eens kijken wat deze dag gaat brengen. Keep you all posted!!
Liefs xxx