Dag 1, 27 september 2021
Door: Jacq.
Blijf op de hoogte en volg Jacqueline
27 September 2021 | Griekenland, Ammoudara
De checkin en de security verliep soepeltjes waardoor er nog tijd was voor een ontbijtje bij de Urban Food Bar.
De vlucht zelf verliep fijn. Geen krijsende kinderen en onrustige Russen aan boord; een echtgenoot die de meeste tijd lekker lag te slapen wat mij de gelegenheid gaf om heerlijk te genieten van de fantastische docu 'Schumacher' op Netflix met af en toe een ontspanningsmoment door te genieten van het landschap onder ons.
De landing was geweldig, zelden zo rustig en kalm geland als gisteren, hulde aan de piloot!
Toen de mobieltjes weer van vliegtuigstand afgingen, ging het gelijk los: allemaal appjes over de aardbeving...nou, eerlijk is eerlijk: hier geen paniek hoor. Bij niemand en nergens.
De taxi genomen naar onze airbnb en daar aangekomen, genoten van alles! Wat een poppenhuisje ♥ , in NL noeme men het een ; studio.
We hadden zo'n zin in iets te drinken dat we eerst naar het strand zijn gelopen ( 1 minuut) om daar in de standtent te genieten van een lokaal gebrouwen biertje en een cola samen met heerlijke broodjes en tzaziki en hummus. Ongelofelijk, het water is zo blauw, en zo op steenworp afstand, ik ben helemaal happy!
Maar goed, om happy te blijven moesten er wel wat boodschappen komen in ons huuske, dus hup...tassen mee en aan de wandel naar een supermarket. Drinken, koffie, beleg, crackers gehaald, zodat we morgen goed kunnen beginnen.
Toen de bikini en zwembroek aan en hup...naar het strand. Het was inmiddels bijna 18 uur lokale tijd, dus veel toeristen taaiden af en wij hebben daar nog heerlijk gezwommen en genoten tot een uurtje of half 8. Toen terug naar het appartement, gedouched (hierover later meer.... :-) ) en daarna zalig uit eten geweest in een lokaal restaurantje.
Wat is het griekse eten toch lekker! En ik moet bekennen dat het hier nét iets lekkerder smaakt dan bij ons in NL.
Om 22.00 uur was ik helemaal kapot; alle stress van de afgelopen weken kwam eruit denk ik, en mijn begaf het letterlijk. Sip, omdat ik de 1e avond op vakantie wel iets anders had voorgesteld, ben ik toch echt gelijk het bed in gegaan en ben ook bijna gelijk in slaap gevallen!
Op zich wel goed geslapen tot een uurtje of 03.00 uur, toen werden we beide wakker omdat het zó ongelofelijk warm was in het appartement, de luiken opengezet zodat er iets van een 'doorwaai' idee was en toen ook wel weer in slaap gevallen.
Tot vanmorgen... we schrokken beide wakker omdat we letterlijk lagen te trillen in bed ( en dit keer niet van genot...voor de denkers onder ons !) nee, dit keer was het door de schokken van een 'aardbeving' . Wat een gekke gewaardwording zeg, bizar.
Maar goed, er was verder geen paniek, het was ook niet lang, maar toch wel een bijzonder moment.
Nu zijn we lekker aangekleed, hebben onze koffie gehad en gaan zo naar het strand. Vandaag een standdagje...vanavond horen jullie hoe dat ons is bevallen.
liefs Jacq.
28 September 2021 - 11:27
Allie:
Heb je dat ook weer meegemaakt: een aardbeving!! Wel een beetje jaloers op jullie mooie weer en lekkere eten hoor, geniet ervan, dikke kus